סידור מגש פירות ב - 5 שלבים פשוטים | הפרדס והכרם

סידור מגש פירות ב – 5 שלבים פשוטים

פירות – הם עסיסיים, צבעוניים, טעימים ובריאים! הם מלאים בויטמינים שמזינים את הגוף ומעניקים תחושה מרעננת נפלאה וכמו כן, הם נראים פשוט נפלא! חגיגה של צבעים וצורות לעיניים.

סידור מגש פירות מביא ריענון אחרי ארוחה גדולה והוא מחזה מרהיב לעיניים שאפילו ילדים שלא אוהבים פירות אף ינסו לטעום.
באמצעות 5 השלבים הבאים, גם אתם תוכלו לסדר מגש פירות שנראה נפלא!

שלב ראשון – בחרו פירות טריים

סידור מגש הפירות מתחיל קודם כל בפירות עצמם! הקפידו לבחור מגוון גדול של פירות עם העדפה לטריות. התברכנו בארץ עם שפע גדול של פירות ובכל עונה אפשר למצוא מגוון שלהם. תמיד עדיף לבחור פירות עונתיים שכן הם יהיו הכי טריים, בדיוק כמו בטבע.

עצה טובה היא לצאת אל השווקים שבאזור המגורים שלכם. בשווקים התוצרת היא בדר"כ מקומית וטריה, הרבה יותר מבסופרים, ואולי גם תיתקלו בפירות שלא חשבתם עליהם.

שלב שני – שטיפה וניקוי

לפני שניגשים למלאכת ההרכבה והחיתוך, חשוב מאוד לנקות ביסודיות כל פרי ולוודא שאין עליו חלקים שנראים לא טוב. הקפידו לנקות גם את הפירות שמקלפים, לאחר הקילוף.

שלב שלישי – חיתוך וקילוף

ישנם דרכים כל כך רבות לחתוך כל פרי. תכל'ס – אפילו החיתוך הפשוט ביותר יעשה את העבודה וייצור מגש פירות צבעוני ויפה.
הקפידו דבר ראשון להוריד את החלקים הלא אכילים (גבעול, קליפה, עלים, זרעים וכו'…) ולאחר מכן, התחילו לחתוך.

האפשרויות פה הן אינסופיות! וכל צורת פרי היא שונה.
פירות כמו תפוח ואפרסמון ניתן לחתוך לחצאים או רבעים ואז לפרוס. בפירות כמו תפוזים ניתן להשאיר את הקליפה ולחתוך לרבעים או לטבעות. תותים ופירות יער אחרים ניתן להשאיר כמו שהם.

מי שרוצה להשקיע טיפה יותר יכול לקנות כלים וסכינים שעושים צורות מיוחדות (כדורים בעזרת כף פריזאית למשל או צורות "כוכב" בסכין מיוחדת לעיצוב צורות).
עם הכלים האלה צריך לשחק טיפה בהתחלה אך לומדים להשתמש איתם די מהר.

צורות יפות מאוד ניתן להשיג ע"י קילוף הקליפה וחיתוך ה"בשר" של הפרי באמצעות הכלים.

האפשרויות פה באמת רבות מאוד, תפעילו את הדימיון! וכמובן שבאינטרנט תוכלו למצוא המון רעיונות.

שלב רביעי – סידור המגש

גם כאן, הדרכים הן רבות מספור והדימיון שלכם יהיה חברכם הטוב ביותר.
הנה כמה קווים מנחים:

-סדרו את הפרוסות של כל פרי ביחד, פחות כדאי לפזר אותם.
-שחקו עם הצבעים: צבעים בהירים מסביב ובתוכם צבעים כהים, שורות/עמודות לפי הצבע וכו'..
-שחקו גם עם הצורות: סדרו אותם לפי הצורות, ציירו ציורים עם הצורות (למשל "פרח" המורכב מטבעת תפוז ומסביבה פרוסות של אפרסמון).

בנוסף, הנה כמה רעיונות שאולי יביאו לכם השראה:

-השתמשו במגש/צלחת רחבים ולבנים, כך הצבעים והצורות של הפירות נראים הכי טוב.
-ניתן להשתמש בכלי עזר נוספים כגון: קיסמים, שיפודים
-השתמשו בפירות גבוהים (למשל אננס) כדי להעניק גובה. ניתן למשל לתקוע קיסמים בגוף האננס עם פרוסות קטנות ולסדר מסביבו פרוסות גדולות יותר.

שלב חמישי – הגשה

ניתן להגיש מגש פירות כמו שהוא, אך הוספה של זרעים או עלים ופרחים תעניק לו עוד גוון ונופח.
קחו כמה עלי נענע או פרחים אכילים למיניהם והניחו אותם במקומות שונים על המגש, בין פרוסות הפירות. או, לחילופין, פזרו מעל זרעים או שברי אגוזים (צ'ייה, שומשום או שברי שקדים).

ניתן (וכדאי!) להוסיף גם פירות יבשים ומשקאות מרעננים.

סידור מגש פירות יכול להיות ממש אומנות. זוהי דרך נפלאה (ובריאה!) לבטא את היצירתיות שלכם ולהרשים את האורחים ולהשאיר להם טעם טוב ומרענן בפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *